Mam zamiar kupic felgi 17x7cali ET 45. fabryczne et powinno być 54 więc różnica jest 9mm. Wczoraj na spocie słyszałem że octavia 2 złe znosi inne ET niż fabryczne... i teraz pytanie czy ktoś się spotkał z kaoimiś problemami związanymi ze zmianą felg i innym et niż fabryczne? i dodatkowe pytanie czy nic nie będzie ocierać przy takim et i sprężynach z rsa?
Lewe światło (mrugający xenon)
Zwiń
X
-
Lewe światło (mrugający xenon)
Lewy xenon co jakiś czas zaczyna mrugać. Trwa to kilkadziesiąt sekund, a potem sytuacja wraca do normy. I tak w kółko i na okrągło. Nie pomogły ani wymiana palnika ani przetwornicy. Co ciekawe po wyłączeniu xenonu światło pozycyjne też mruga. Prawa strona jest w porządku. Byłem w ASO, ale nie potrafili stwierdzić co to jest. W załączniku scan z badania komputerem. Jeden z błędów nie daje się skasować - ten zaznaczony (65535 Sterownik uszkodzony). Proszę Was o pomoc w diagnozie.Załączone plikiASZ 240+ supported by DGW.
Prowadzę - jestem trzeźwy!
Jest nas coraz więcej!
-
-
Re: Lewe światło (mrugający xenon)
są tu po prostu dwa problemy,
mruganie to kończy żywot palnik, będzie mrugał aż zgaśnie (ew przetwornica).
palnik nie świeci na różowo?
a drugi problem to zablokowany sterownik regulacji (częste) nie da się zrobić nastawów do ustawienia świateł - nie działa też wtedy automatyczna regulacja wysokości świateł, lampy po odpaleniu opuszcza i podnosi tylko trochę i potem też nie reagują na zmiany obciążenia auta
na sterownik są takie sposoby: wymienić lub przekodować na ośkę lub skopiować z jakiegoś sprawnego zawartość pamięci i dopiero zrobić nastawy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GuguśKtóry to sterownik, mówisz o zapłonniku ??
Może jakieś zdjęcie opisywanej części ??
Zjęcia niet. Nie mogę namierzyć w O1. (np w superbie jest w bagażniku na lewym tylnym nadkolu)
Ktoś zerknie w etkę na rys 941-20 ? Bo chyba tam to powinno być.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slaviZamieszczone przez GuguśKtóry to sterownik, mówisz o zapłonniku ??
Może jakieś zdjęcie opisywanej części ??
Zjęcia niet. Nie mogę namierzyć w O1. (np w superbie jest w bagażniku na lewym tylnym nadkolu)
Ktoś zerknie w etkę na rys 941-20 ? Bo chyba tam to powinno być.
W o1 jest niestety w przetwornicy w lampie dlatego odpytuje sie sterowniki 29/39octavia RS prawie seryjna i taki tam garecik i coś jeszcze....z MRmotors
Komentarz
-
Komentarz